Wednesday, 2 November 2016

2 HATI MENJADI 1



PADA tanggal 19 disember 2014 , aku telah berkenalan dengan seorang jejaka di wechatt . *poyo la* . masa tu dok kerja mkat khory steamboat lagi , balik keja biasa la 2,3 pagi dah lewat , tapi aliah xblik sorang2 . macam biasa col abah mai amik . MY HERO!! . lepas tukar baju semua tu , xbleh tidoq , dalam pkul 4 pagi , bukak la wechat aktif people nearby . ada la sorang ni dia nak add . selalunya aliah xapprove klu org xdak gmbaq kat wechat dia . just gmbar dp ja . tu pun xnmpak muka .  macam mna boleh approve xtau la . hehe . lepas approve tu mamat tu hntaq chat . INTRO bagai la . aliah pun reply , tapi sat ja , sbb letih keja . mengantok . sebelum bagi salam tu dia ada kata “ nnti klu dia boring ke apa , chat la orang “ . kita pun . okay . hehe .esok tu , blik keja , boringgg . saja kacau dia , hntr chat kat dia . tetiba dia balas walaupun dah lwat pagi. Bermulalah perahabatan kami . aceewaaaahh . hehe .


 Chat punya chat , biasalah lelaki , nak pikat hati pompuan , tapi dia ni , cara dia lain, RAHSIAAAAA. Haha . yang ni xleh cita . ahha . Masa tu aliah ni jual mahal . ahha . dia pernah kata . dulu masa mula2 kenal jual mahal , dah tu garang plak . la ni manja . werkkkkkk . haha . berkawan selama 3 bulan . kawan biasa jaaa. 19.03.2015 . Hati mula terpikat , ahahah . Tak pernah jumpa , xpernah cakap . harap dok chat kat wechat & mesej ja. Hehe .  tapi 19.03 ni dia ada buat keja kat area umah aliah , Tapi dia xbgtau . aliah pun xpernah jumpa . mana la nak cam muka dia tuu . bukan apa , kat wechat nuhh kosong , xdak gambaq, dok tngok gambaq dp hat muka dri tepi ja. Nasibbbb .

Aliah pi kedai , tetiba masa balik ada perasan satu kereta ni , dia ada bgtau dia n aik keta tu . ada satu kelibat ni mcm dia, haha . aliah tanya dia dia xbgtau . xpaaa. Xputus asa . pi la ronda depan rumah tuu . hahha . terkejut kawan . dia pun xbrpa perasaan . maklumlah first time jumpa . hehe . msa blik pun saja lalu kot tu , haha . lpas hbis keja dia trus hntaq msej . haha . perlii laa . Dia suruh aliah rapat dgn mama dia . tapi facebook dia mmg xbgi . aliah ni kan stalker . aliah stalk fb dia , jumpa fb mama & abah dia . hehe . aliah mula chat dgn mama dia . perghh . nak cerita semua mmg xdan la . mau seminggu bru siap . hahaah .  aliah ringkaskan


Tapi kan , serius la , 3 bulan first kawan , peragai dia still pragai lma. Lepas2 pada jumpa kli pertama tu , serius dua2 orang peragai bertukaq 100% . haha .  biarlah rahsia . BAK KATA DIA “ HANYA YG TAU JA YG TAU ‘’. HEHE . okay . ok lpas pada tu , setiap bulan kami akan jumpa . tapi sekali ja dlm sebulan tu . jumpa pun xjumpa kat mana , jumpa kat kedai kat umah laih ja. Sebab ,masa tu parents aliah xtauu pa pun . aliah takut nak cita , dia pun ada volunteer diri nak cita tapi aliah x bgi sebab , aliah takut . ahah .  kami akn jumpa plak mesti  19 HB setiap bulan . haha . nak bgi genap tarikh perkenalan kami . bajet sweet . ahah .


Sampai satu hati ni , hari rya 2015 , dia nak bwak aliah jumpa mama dia , family dia . hehe . memang lawak habis lha , haha . kalau x rancang nak pi 19.07 tapi xjadi sbb parents dia xdak . so , 20.07 . hehe . terlebih sehari . ketaq habis weyhh . al maklumlah first time kan . ? hehe . al kisahnya , pi raya ni , kawan yg teman , sampai dia kata pi raya umah sapa sebenarnya . semua kawan yg buat . smpai kat dia pun xtuang air . ahha . truk weyhh . haha . Malu weyhhhh . Adoii .


Jeng3x. Sampai setakat ni dulu yer ? tetiba teringat ada benda xsettle lagi . haha . klu nak aliah sambung cerita ni . komen dekat entry nii . *kenyit mata* . setakat ni dulu yer , nanti aliah sambung . Thanks sebab sudi luangkan masa baca cerita aliah kali ni . hehe . xsedar . tengok2 dah berjela entry ni . hehe . Alhamdulillah , satus terkini sebagai tunangan cik abang tu , Hehe . Insya Allah akan di ijab kabul pada awal tahun depan . 



Post a Comment