Wednesday, 26 August 2015

Usaha Mencari Hadiah

Assalammualaikum.

Ha , tengok tjuk entry ni , usaha mencari hadiah.  Untuk sapa kah ?? Hehe.  For my lovely sister adik Bella.  Birthday dia 4 September ni.  Adoii.  Bnyak mnggu dok pkiaq nak bagi apa.  Bukan apa , aliah ni malas nak keluar la , xsempat nk keluar . Aliah memang mcm tu , paling malas nak kluar, dgn kja lagi .  Hahaha.  Tak tahu lha apa mau jadi.


Last2 , terfikir nak bgi bantal hiasan yg custom made tu.  Tu last minit punya idea lha.  Maybe dia akn dapat lambt skit.  Sebab baru tempahh.  Hehe.  Sabo jew lha.  Yew lha , kalau nk tempah online ni , nak kna bank in duit , ni lagi satu keja yang paling malas nak buat , tapi nak beli.  Hahaha. Aliah oohh aliah.  Apa mau jadi daaa.  So , semalam , dengan berani nya pi post dalam group FB Penduduk Sungai Petani.    tanya ada spa yg buat.  Alhamdulillah , ada yang bgi respon.  Yeahhhhhhhhh.  Tengah2 mlm dok survey harga , kualiti.  Hahaha.


I make the decision , lepas sis ziana PM aliah , bincang punya bincang . RM 30 Sekali dgn postage lha.  Okay xpa . so , aliah tempah kat sis ziana jew lha . Sis ni tanya lha ,

Sis Ziana : adik dok area mna ? Sis duk taman keladi.

Aliah        : ooo . Sya duk taman kempas . Dekat jew lha , so , postage xkna lha yer ? ( Hahaha )

Sis Ziana. : Dah dekat , xpyah lha . Insha Allah bleh hantar .


Hahaha.  You see . Jimat dah duit aliah.  Lepas tu , fikir2 , tambah lagi hiasan dia , sebab sblum ni bg hat simple2 ja , sbb nak tau harga.  Tambah punya tambah , semuanya Rm35 . Okay settle my problem.  Sebab tu cri yg dkat , sbb seb duit postage ( aku sorang ja dok buat pragai cm ni ) . Hahaha.



* Ni lha design yang aliah buat sendiri , hodoh kan ?? Hahaha.  Nak lukis x pandai , trpksa buat macam ni.  Hehe.  Tapi ni design sebelum buat penambahan sikit lha , yg sebenarnya kna tnggu siap lha.  Hehe *

Okay , now settle my problem . Ohh yaa , satu lagi masalahnya , Hahaha .   Kak ziana nak deposit dulu . Kna bank in daa.  Hat ni pling mlas . Hahaha . Tunggu lagi , siapa lagi mangsa yg slalu kna tlong bank in kat aku. . Klu bli brg on9 , dia ja yg dok tlg bank in sat. Hehe.  Mlm ni nk mnx tlg dia , sbelum tu buat muka comey dlu.  The person is -> my si senget <3.  

Okayh.  I hope , adik Bella happy trima hadiah ni walaupun xseberapa.  Tapi , ini adalah tanda ingatanku buatmu . Nurul Nabilah Bt Mahamud .  . 



Post a Comment