Wednesday, 26 August 2015

Usaha Mencari Hadiah

Assalammualaikum.

Ha , tengok tjuk entry ni , usaha mencari hadiah.  Untuk sapa kah ?? Hehe.  For my lovely sister adik Bella.  Birthday dia 4 September ni.  Adoii.  Bnyak mnggu dok pkiaq nak bagi apa.  Bukan apa , aliah ni malas nak keluar la , xsempat nk keluar . Aliah memang mcm tu , paling malas nak kluar, dgn kja lagi .  Hahaha.  Tak tahu lha apa mau jadi.


Last2 , terfikir nak bgi bantal hiasan yg custom made tu.  Tu last minit punya idea lha.  Maybe dia akn dapat lambt skit.  Sebab baru tempahh.  Hehe.  Sabo jew lha.  Yew lha , kalau nk tempah online ni , nak kna bank in duit , ni lagi satu keja yang paling malas nak buat , tapi nak beli.  Hahaha. Aliah oohh aliah.  Apa mau jadi daaa.  So , semalam , dengan berani nya pi post dalam group FB Penduduk Sungai Petani.    tanya ada spa yg buat.  Alhamdulillah , ada yang bgi respon.  Yeahhhhhhhhh.  Tengah2 mlm dok survey harga , kualiti.  Hahaha.


I make the decision , lepas sis ziana PM aliah , bincang punya bincang . RM 30 Sekali dgn postage lha.  Okay xpa . so , aliah tempah kat sis ziana jew lha . Sis ni tanya lha ,

Sis Ziana : adik dok area mna ? Sis duk taman keladi.

Aliah        : ooo . Sya duk taman kempas . Dekat jew lha , so , postage xkna lha yer ? ( Hahaha )

Sis Ziana. : Dah dekat , xpyah lha . Insha Allah bleh hantar .


Hahaha.  You see . Jimat dah duit aliah.  Lepas tu , fikir2 , tambah lagi hiasan dia , sebab sblum ni bg hat simple2 ja , sbb nak tau harga.  Tambah punya tambah , semuanya Rm35 . Okay settle my problem.  Sebab tu cri yg dkat , sbb seb duit postage ( aku sorang ja dok buat pragai cm ni ) . Hahaha.



* Ni lha design yang aliah buat sendiri , hodoh kan ?? Hahaha.  Nak lukis x pandai , trpksa buat macam ni.  Hehe.  Tapi ni design sebelum buat penambahan sikit lha , yg sebenarnya kna tnggu siap lha.  Hehe *

Okay , now settle my problem . Ohh yaa , satu lagi masalahnya , Hahaha .   Kak ziana nak deposit dulu . Kna bank in daa.  Hat ni pling mlas . Hahaha . Tunggu lagi , siapa lagi mangsa yg slalu kna tlong bank in kat aku. . Klu bli brg on9 , dia ja yg dok tlg bank in sat. Hehe.  Mlm ni nk mnx tlg dia , sbelum tu buat muka comey dlu.  The person is -> my si senget <3.  

Okayh.  I hope , adik Bella happy trima hadiah ni walaupun xseberapa.  Tapi , ini adalah tanda ingatanku buatmu . Nurul Nabilah Bt Mahamud .  . 



Friday, 21 August 2015

Kenangan Yang Abadi .. ~!

- Mengamit Memori Lalu -


Ketika mula bertemu
Terasa bagai telah lama bersua
Kau sambut hulur tanganku
Bertegur sapa penuh mesra

Masa terus berlalu
dan kita tetap seiringan berjalan
Menuju onak liku
lalui semua suka dan duka
bersama...

Biarlah apa pun rahsia
dan kelemahan mu
tetap kau temanku

Riangnya saat kita ketawa
asyik senda dan bercerita
Walau sesekali pandangan kita berbeza
Angannya tetap serupa

Adakalanya kita juga saling terluka
namun, diakhirnya kita tetap bersama

Kini dipisahkan dua benua saling mengejar cita
tak pernah ku lupakan detik yang indah bersamamu
Temanku....

Ku pasti suatu masa
engkau dan aku kan bertemu semula
Kembali menjalinkan detik nan indah
untuk kenangan bersama




    

Persahabatan yang terbina selama 5 tahun di bumi Maahad . Suka & Duka telah banyak kita tempuhi bersama. Ukhwah Fillah Abadan Abada . Maktab Mahmud Kuala Muda Sentiasa dihati kami semua.   ( 2009 - 2013) 




 

Walaupun persahabatan yg terjalin hanya setahun , tpi cukup bermakna buat diriku ini. Kita datang dari Maahad yg berlainan , namun kita bersatu atas nama SAHABAT .   Maktab Mahmud Alor Setar dalam kenangan (2014) 

P/S - mintak maaf kpda sesiapa yg xdak dalam gambar.  Especially bdak MMKM.  bnyak gmbr yg hilang di atas sebab2x tertentu.  :'( . Bdak MMAS , mungkin kita jarang bergambar sekali.  Tapi ingatlah , dirimu sentiasa ku ingati. 


Semoga ukhwah diantara kita sentiasa mengalir . Ingat Daku Dalam Doamu.  






Thursday, 20 August 2015

Kini Kembali =)

Assalammualaikum  .

 Sekian lama ku menghilangkan diri , kini ku hadir untuk menyinari blog ini.  Aceewahhhhh. Lama oii xupd
ate blog ni . Bukan apa.  Tuan tanah busyy.  Hehe.  Last update tahun lepas , tu pun rasanya setahun dahh . Perghhhhh.  Bkn setakat berhabukk , tumbuh lalang penuh blog aliah ni.  Hehe.  Bukan apa , asal nak update je , tetiba rasa malas.  Asal nak update je , ngantokk . Hehe . Kini ku hadir untuk mencoretkan kisah ku kembali . Segala suka & dukaku.  . * poyooosss *


Inilah tuan empunya blog yang semakin tembam.  Hahaha . Bnyak org tegur , aliah dah tembam & mendapat gelaran " BAMBAM " dari someone . Tapi tu lha hakikatnya . Bahagia orang kata . Tu yg tembam.  Fakta okayh.   :-p . 

Lock at the time * 2.15 PM *   . Tengok.  Baru ja nk update blog , dah nak pergi keja.  Hehe.  Padan lha , cuti seminggu xmau nak update . Nak buat macam mna , hri ni bru trgerak hati nk update.  Hahaha.  Kamaliahh ohhh kamaliah.  Banyak akaiii sungguh.  * garu kepala * . 

Okay lha , semangat nak update blig dah ada , nanti kalau free , aliah update lain.  Jommm.  Pi keja.  Kejaa ohh keja * part time ja * . Byee.  See you again.  Wassalam.