Friday, 11 April 2014

Kehidupan Baru :D




Telah sekian lama Aliah menyepikan diri , *Acewahh , ayat tuh * Hehe . Rindunya kat blog nie . Lama tak    jenguk . Dah tumbuh lalang dah .   .Ada  Sapa nak tolong bersihkan nie ? Aliah nak bagi upah ! Aduh !! . Hee ! ..  Mesti hampa rindu Aliah kan ? * Peqasan sat * ..

 Setelah sekian lama dalam kehidupan baru . Kehidupan sebagai seorang pelajar STAM .   Kehidupan di rumah sewa & Menguruskan hidup sendiri . Penat jugak lha ! Hee ! . Dulu balik ja rumah , makanan dah tersedia , just balik makan . lepas tu tidoq . tapi la ni semuanya berubah , balik rumah , kena masak , lepas tu basuh baju & buat kerja lain .. perghh ! agak padat jadual Aliah . ! tapi apakan daya , kehidupan perlu diteruskan jua ! Haha . kalau stay kat asrama pun xletih ni kot * Ada bantahan ?* emm .. tak tau lha sebab Aliah tak pernah stay kat asrama pun . Ni first time jauh dari keluarga! Ramai yang kta Aliah anak manja . Ya ka ? .. Tapi hakikatnya memang betui .. :’) .


 Walaupun dilahirkan sebagai puteri sulung kepada Kamarulzaman Bin Saad & Siti Sara Binti Saidin , tapi peragai  manja lebih dari adik bongsu uh ! . Tak tahan ! Hee ! . Sampai kadang 2x adik 2x yang lain selalu pekena Aliah . depa ramai , Aliah sorang ! mana aci kan ? ..  Ni lah ayat depa kalau Aliah merajuk !

Adik    : Abah ! mai tengok anak kesayangan abah ni merajuk !

Aliah   : Hampa ni pasai apa hah ?  x kacau hampa pun ! >.<

Abah   : Alolo . Sapa yang buat anak kesayangan abah ni ?

Adik     :  Tudia , Abah mai pujuk dah ! HAHAHHA ! *Pakat gelak * ..


   Perghh  ! memang benggang giler kalau jadi cam situasi kat atas . Tapi tanpa depa jugak Aliah sunyi . xdak orang nak bercerita , nak gaduh , Especially xdak orang yang Aliah nak sakat . kak mithali kan  Hehe .. Kadang,kadang duk kat rumah sewa , kalau adik / Aliah yang col adik , mmg lama kami sembang ! .. macam,macam cerita yang keluar .. Hee ! .. Kat rumah sewa pun digelar anak manja , nak tau sebab apa ? .. emmmm .. Sebab Aliah kerap balik S.P dari orang lain . Bukan apa , kadang,kadang ada urusan yang perlu diuruskan .. *ayat skema* .. Bulan 4 pecah rekod balik  S.P setiap minggu . minggu lepas balik , minggu ni balik sebab cuti KESUMAMM , Minggu depan balik sebab nak Pi MMKM! *Mohon jangan jeles* ..Hehe


 Kini Aliah kenali ramai orang , yang pelbagai ragamnya , pelbagai perwatakannya & bermacam lagi lha  . Kalau yang okay tu , okay lah . Kalau yang tak okay tu , hanya mampu bersabar . Kadang,kadang tu ada jugak protes yang Aliah buat . Time lha ni mmg macam ni , nanti bila dah habis sekolah , Teringat kenangan yang lalu. Right ? .. “Allah titipkan rindu Agar kita saling mengingati antara satu sama lain” . *Aceewahh ! .. Kepada kawan.kawan & adik,adik yang satu bilik dengan Aliah & kawan,kawan yang lain   , Thanks sebab selama ni sabar dengan karenah Aliah , faham Aliah , memberi teguran kat Aliah & Alhamdulillah kita saling menghormati * menyayangi antara satu sama lain .. J . Semoga ukhwah kita sentiasa mengalir & sentiasa mengingati antara kita ..

* Sori gambar ni tak berapa elok.. orang xpro edit , jadi macam ni lha .. Hee ! *



 Emm . setelah sekian lama tak bercerita , macam nil ha ! panjang sangat tak entry ni ? . kalau panjang idea terlebih , kalau kurang tuh , idea lari .. Hee ! . Cukup la kot  entry kali ni , dah lama nak menaip , rasa malas la pulak nak taip panjang,panjang ! Nanti kalau ada masa + Aliah rajin nak taip , Aliah update blog ni !


Wassalam :’)