Monday, 23 December 2013

Merindui Dirinya :(

Assalammualaikum ..

TengOk tajuk macam sedih je kan ? .. Kalau nak tau cerita selanjutnya ..Baca la entry ni sampai habis .. :)

Sebelum ni  Aliah ada rapat dengan seorang budak ni .. *Nama dia akan disiarkan di akhir entry ni * Haha .. *poyo je kan?* .. macam mana kami boleh rapat , tak berapa nak ingat sangat .. sebab masa tu Aliah baru form two .. la ni dah form 5 .. tiga tahun dah berlalu .. apa yang Aliah ingat , Aliah kenai dia masa aliah ikut mak menakan p meniaga kat sekolah masa depa tuisyen .. masa tu dia darjah 5 .. aliah form 1 .. mula,mula hanya kenai melalui orang tengah jaa . mak menakan ..Sebab mak menakan aliah ni dia sama umur dengan budak tuh .. * anak menakan tua SIKIT jew* .. Hehe ..

Lama kelamaan kami berutus surat masa aliah form two ..Pernah jumpa dia pun sekali jew kat sekolah .. selebihnya , surat + chat + mesej + call .. lepas tuh Aliah berangkat dengan dia .. memang best lha .. dia ni sorang yg sporting .. aliah juga pernah digosipkan oleh dia & mak menakan aliah dengan ‘’SOMEONE’’ .. ni .. besa lha , masa tu baru darjah 6 kan .. buat xtau jaa .. Hihi ..  lepas ja darjah 6 .. Aliah lost contact dengan dia .. dia sekolah kat salah sebuah sekolah agama di sunga petani .. boleh dikatakan dekat jew dengan rumah aliah .. *sapa tau tu, tau lha* ..

Lepas tu , dia form 1 ,aliah form three .. Aliah jarang online masa tu sebab PMR kan .. Dia pulak xpakai handset ,… kalau ada apa,apa dia col guna no mak dia ja .. memang lama xcontact .. Kadang,kadang jew chat dekat FB .. ada la satu hari ni , xsilap aliah nak dekat dah PMR .. aliah on9 petang tuh , dan ternampak dia on9 jugak .. terdetik dekat dalam hati nak mintak maaf kat dia .. bukan sebab apa , dia pun lama xtegur Aliah , takot,takot  Aliah ada buat salah dengan dia ka .. Mana tau kan ? ..

Aliah pun hantar la chat dekat dia .. mintak maaf , suruh dia sama,sama doakan aliah untuk PMR .. Dia balas , dia kata Aliah xdak buat salah dengan dia .. Dia pun mintak maaf .. dia ada pesan , buat yang terbaik untuk PMR .. DOA, USAHA,IKHTIAR,TAWAKAL ! .. ingat lagi pesanan dia .. ! ..Hari tu la kali pertama & kali terakhir aliah chat dengan dia lepas lost contact .. L ..Pada esok tu , lepas buka puasa , Aliah on la FB sat .. tetiba Aliah terpandang 1 status yang menyedihkan .. mula,mula aliah xpercaya .. lepas Tanya orang .. baru aliah percaya .. dia telah meninggal dunia selepas buka puasa .. ! Dia  sebenarnya ada penyakit lelah  !.. YA ALLAH , hanya tuhan ja yang tau perasaan aliah masa tuh ! ..

Sedih sangat , .. Malam tuh aliah xboleh tidur ..asal nak pejam mata ja ,mesti terbayang muka dia ..  Aliah bangun , dan sedekahkan AL FATIHAH & YAASIN untuk dia .. macam tau,tau ja dia akan pergi .. sebab  terdetik dalam hati sangat,sangat suruh mintak maaf .. ALLAH .. esok tuh dah laa trial PMR .. subjek sejarah ! memang xbleyh fokus untuk study .. pi sekolah aliah main tanda ja .. result jangan Tanya lha .. emm .. pi sekolah pula pakat dok cerita pasai dia .. menitis air mata ni dalam kelas ~ .. Dia meninggal selepas baca AL QURAN .. 6 ramadhan dia dah baca 6 juzuk .. semoga roh NUR DIYANA FATIHAH BT ROSHIDI dicucuri rahmat & ditempatkan dikalangan orang yang beriman .. semoga dia  menjadi bidadari   syurga .. Amin ~ ..   

AL FATIHAH ~

* Tiga/ogos/dua ribu sebelas *

Rindu dia .. L ..  hanya AL FATIHAH & DOA yang dapat ku sedekahkan .. 



 Syahdu dengar alunan nie ..Teringat kat arwah sambil .. Dalam xsedar ,Menitis air mata merindui dirinya .. :'(
Post a Comment